Werken aan het plein

Op 13 maart heeft een groep van ouders, wethouders, hoveniers en Scalda-studenten de handen uit de mouwen gestoken om het schoolplein een facelift te geven. Doel was een grote stap te zetten in de vergroening van het schoolplein.

Allereerst is begonnen met het verwijderen van de zandbakrand. Daarna zijn op de plek waar ooit het fietsenhok stond, de tegels weggehaald. Van een deel van die tegels is een openluchtlokaal gemaakt. Een theatertje. Er is een rioolbuis geplaatst, een duikelstang en naast het wilgenhuisje twee bokken om over te springen.

Wethouder Johan Aalberts was zeer actief. Omdat deze actie in het kader van NL-doet was georganiseerd, had hij zich aangemeld.

Zo'n 8 studenten van Scalda hadden om die zelfde reden zich vervoegd bij de school. Ze hebben enorm geholpen met het sjouwen van tegels, stapelen en plakken van tegels en het kruien van houtsnippers.

Een aantal ouders was ook aanwezig en hebben zich het zweet op de rug gewerkt om de plannen van een nieuw plein te kunnen realiseren.

Hoveniersbedrijf 't Noorden heeft de coördinatie van de werkzaamheden voor zijn rekening gehouden en belangeloos meer dan 6 kuub houtsnippers geleverd.

Schoolplein1 Schoolplein2 Schoolplein3 Schoolplein4 Schoolplein5 Schoolplein7

Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs