Welkom op Palmenhof!

Leren op eigen tempo

Kinderen met persoonlijke aandacht en doelgericht begeleiden in hun ontwikkeling, binnen een prettige omgeving, dat is de missie van Palmenhof. De komende jaren willen we ons onderscheiden met het zogenaamde Unitonderwijs: hierbij vervagen groepen en worden kinderen op hun eigen leervermogens aangesproken.

Nieuw onderwijsconcept

In 2020 zijn we met dit nieuwe onderwijsconcept gestart, waarbij er alleen nog met een onder- en bovenbouw wordt gewerkt. Dat vergt een andere manier van denken en werken. Het gaat niet uit van groepen - en dus van de kaders en grenzen van die groepen - maar gaat uit van de manier waarop kinderen leren. Vooral kinderen met een andere ontwikkeling dan ‘het gemiddelde kind’ hebben geen baat bij het heersende jaarklassensysteem. Deze manier van onderwijs spreekt kinderen aan op hun eigen ontwikkeling en tempo.

Palmenhof is een rustige en veilige basis met stevige Walcherse wortels.

Kleinschaligheid

Een ander onderscheidend vermogen van onze school is de kleinschaligheid en (dus) gezelligheid! Als je drukte en dynamiek verlangt op school, dan zit je hier verkeerd. Palmenhof is een rustige en veilige basis met stevige Walcherse wortels. Het team is betrokken en gemotiveerd om toe te werken naar een nieuw onderwijssysteem én daarbij de gezelligheid en intimiteit binnen de school te waarborgen. Kinderen en ouders worden hier gezien, gekend én dagelijks begroet.

Virtuele tour

Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs